Antimobbepolitik

ALLE VIL LYKKES på Kolind Centralskole

VI STÅR SAMMEN MOD MOBNING

Antimobbestrategien give pagten konkret form og anviser praktiske handlinger i hverdagen.

Definition: Mobning har ikke noget med det enkelte barn at gøre. Det er et komplekst problem, der udspringer af en utryg kultur i børnegruppen. Mobning er kommet for at blive - vi har en strategi for hvordan vi håndterer det.

MÅLET MED ANTIMOBBESTRATEGIEN

Vi tager mobning alvorligt og vi handler når det opstår.
Alle klasser har leveregler og alle ved hvad de skal gøre, når der opstår mobning.

FOREBYGGELSE AF MOBNING – arbejde med Pagten

Alle klasser har deres egen synlige antimobbestrategi med udgangspunkt i Pagten.
Det bedste middel mod mobning er nemlig trygge, tolerante børnefællesskaber. Når der er sammenhold og forståelse for hinanden i en børnegruppe, har mobningen svært ved at opstå.

HÅNDTERING AF MOBNING

Når mobning opstår ved både børn, medarbejdere og forældre hvad de skal gøre.

- Undgå diskussioner af hvorvidt der er tale om mobning eller ej. Når en elev, en forælder eller en fagperson fortæller om mobning, er det tegn på, at mindst en elev ikke trives.

- Iværksæt initiativer over for klassen

- Støt de direkte involverede i processen

FORANKRING

Arbejdet i klasserne / på skolen